• Workshop Goalcha

  Wat is GOALCHA?
  GOALCHA is een andere manier van spelen met een bal. De speciale GOALCHA-bal is zacht, makkelijk te vangen en bevordert het samenspel want stuiteren is niet mogelijk. Bij GOALCHA staan plezier, het ontwikkelen van je balvaardigheid (vangen, mikken, treffen, jongleren) en laagdrempeligheid voorop. Hierdoor kan iedereen meedoen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht, motorische en technische vaardigheden.

  Hoe is Goalcha ontstaan?
  Ole Bruun Andersen, handballer uit Denemarken, zag samen met een aantal collega handballers dat het lastig was om handbal buiten een vereniging te beoefenen. Op pleintjes wordt gebasketbald en op grasveldjes gevoetbald, maar handbal zagen ze maar zelden voorbij komen. Als oplossing ontwikkelden ze de GOALCHA bal: een speciale handbal met een zachte binnenkant waar je goed in kunt knijpen en allerlei trucs mee kunt uitvoeren. Zo kunnen kinderen buiten de sporthal aan de slag met het oefenen van allerlei handbalvaardigheden.

  Inhoud workshop
  Tijdens de workshop leer je zelf de basisvaardigheden van GOALCHA onder de knie te krijgen.

  Datum, tijdstip en locatie workshop
  Dinsdag 22 november van 19.00 – 20.30 uur in sporthal de Salamander, Belgiëlaan 2, Dongen.

  Doelgroep workshop
  De workshop wordt verzorgd door een docent van het NHV en is bedoeld voor alle medewerkers van het BeweegBuro die bewegingsonderwijs verzorgen in Dongen en voor alle trainers van HV Dongen.
  Trainers, coaches en belangstellenden van HV Dongen kunnen zich aanmelden via de handbalapp of een PB aan Toine Sips.

  We hopen op een grote opkomst zodat we zowel de kinderen van HV Dongen als de kinderen op de basisscholen van Dongen kennis kunnen laten maken met deze leuke vorm van handbal.

  Meer info over Goalcha is te vinden op de site van het NHV: https://www.handbal.nl/blog/2021/09/01/goalcha-is-een-groot-succes/

  Voorbeelden van Goalcha trucjes: https://www.goalcha.nl/filmpjes/