Er zijn tijdens de persconferentie op 28 september nieuwe maatregelen gecommuniceerd i.v.m. het corona-virus. Dit betekent dat de volgende maatregelen worden toegevoegd aan de geldende maatregelen voor HV Dongen.

1. Vanaf 29 september 18.00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt voor zowel professionele als amateurwedstrijden.

– Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten,

– Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding (1 chauffeur per 3 kinderen). Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

– Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

2. Sportkantines worden gesloten per 29 september 18.00 uur.

Daarnaast blijven de overige eerder gestelde maatregelen van kracht. Deze maatregelen gelden om de sportbeoefening zo lang mogelijk door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen.

Uitvallen van wedstrijden in de breedtesport:
Wedstrijden in de breedtesport worden in principe niet opnieuw vastgesteld door het NHV, tenzij deze van belang zijn voor de eindstand m.b.t. kampioenschap in de poule. Wanneer beide partijen de wedstrijd in onderling overleg willen inhalen, dan is dit uiteraard mogelijk via het formulier op de site van het NHV. De nieuwe wedstrijdgegevens kunnen worden doorgegeven door de thuisspelende vereniging via het wijzigingsformulier op de site (na de oorspronkelijke speeldatum zijn wedstrijden niet meer zichtbaar).