Zoals iedereen inmiddels al wel heeft vernomen, heeft minister-president Mark Rutte gisteravond tijdens een persconferentie lichte versoepeling van de Corona-maatregelen aangekondigd. De lichte versoepeling van de maatregelen, die vanaf dinsdag 28 april in werking gaat, bevat onder meer mogelijkheden tot sporten voor jeugd onder de 18 jaar.

In het algemeen is het volgende van belang:
– Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten trainen, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
– Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten trainen, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden.
– OfficiĆ«le wedstrijden en competitie zijn verboden.
– Steeds geldt: geen ouders langs de lijn. Bij het brengen en halen van hun kinderen dienen de ouders de 1,5 meter regel in acht te nemen.
– De kleedkamers blijven gesloten. Voor de training hebben de spelers zich thuis al verkleed en na de training douchen zij thuis.
– De kantine blijft gesloten.

Uiteraard gaat ook HV Dongen kijken in samenwerking met de Gemeente Dongen en andere buitensportverenigingen hoe we hier invulling aan kunnen geven. Naar verwachting zullen we dit plan dit weekend met jullie kunnen delen. Tot die tijd vragen we iedereen om geduldig af te wachten en vooral goed op elkaar te letten!